Olivia Danmarks historie og udvikling

2004
Tre engagerede iværksættere med viden og kompetencer indenfor handicapområdet etablerer i august 2004 virksomheden HandicapHjælp Danmark.

Drivkraften for iværksætterne var at tilbyde voksne borgere med handicap en anstændig og værdig hjælp i det daglige. En hjælp, der var baseret på menneskelige værdier kombineret med hjælpe- og støtteydelser af en høj kvalitet.

2006
Allerede to år efter etableringen flytter Handicaphjælp Danmark til større og mere egnede lokaler i Herlev lidt udenfor København, hvor medarbejderne kan glæde sig over lyse og venlige lokaler med gode faciliteter.

Fra at være en ukendt og mindre iværksættervirksomhed lykkedes det på få år HandicapHjælp Danmark at udvikle sig til en succesfuld mellemstor virksomhed med 10 administrative medarbejdere og mere end 200 ansatte handicaphjælpere.

2010
Efter primært at have løst hjælpe- og støtteopgaver på Sjælland udvider HandicapHjælp sine aktiviteter til Jylland, hvor der er en stor efterspørgsel på personlig og professionel hjælp til mennesker med handicap. I foråret 2010 åbner HandicapHjælp Danmark kontor i Aarhus.

2013
Stifterne af Handicaphjælp Danmark er begyndt at lede efter en samarbejdspartner med knowhow indenfor handicapområdet, der vil være med til at videreudvikle virksomheden. Det lykkedes. I september 2013 skifter Handicaphjælp Danmark navn til Olivia Danmark og bliver en del af det svenske Team Olivia, som er en nordisk velfærds- og omsorgsplatform med mere end 13.000 ansatte fordelt på ca. 50 virksomheder i Sverige, Norge og Danmark.
 
2014
Olivia Danmark får en ny direktion i maj 2014, der består af adm. direktør Jan Wilken og økonomidirektør, Jeppe Bo Petersen. Tre måneder senere, d. 6. august 2014, fejrer Olivia Danmark 10 års jubilæum. På dette tidspunkt er Olivia Danmark fuldt ud ejet af den svenske Team Olivia-koncern.

2016
I november 2016 indtræder økonomidirektør Jeppe Bo Petersen som ny administrerende direktør i Olivia Danmark. Den tidligere direktør Jan Wilken fortsætter som landechef for Team Olivias øvrige aktiviteter i Danmark. 

2019
Olivia Danmark har siden etableringen i 2004 udviklet sig til at være en af landets største private udbydere af hjælpe- og støtteordninger til børn og voksne. I dag samarbejder Olivia Danmark med mere end 65 kommuner og 5 regioner rundt omkring i landet om at yde hjælp og støtte til børn og voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

I Danmark tæller Olivia Danmark mere end 1500 medarbejdere, der alle besidder en bred vifte af faglige og menneskelige kompetencer og evner. Olivia Danmark arbejder desuden aktivt på at udvikle nye banebrydende velfærdstilbud- og løsninger til udsatte borgere med særlige behov for støtte og hjælp i hverdagen.