Jobbet som fast handicaphjælper

Har du lyst til at arbejde med mennesker med handicap - fysisk eller psykisk? Og kunne du tænke dig et meningsfuldt arbejde i en fast stilling enten fuldtid eller deltid hos en eller flere af Olivia Danmarks borgere? I så fald vil vi opfordre dig til at læse videre på denne side.

Her kan du læse om de forskellige jobmuligheder som handicaphjælper hos Olivia Danmark, der er en af landets største udbydere af hjælpe- og støtteordninger til børn og voksne med handicap.

Krav til jobbet som handicaphjælper

Som handicaphjælper hos Olivia Danmark behøver du ikke en specifik uddannelse eller erfaring indenfor handicapområdet for at blive ansat. Der vil dog i nogle støtte- og hjælpeordninger være krav om, at du skal have særlige faglige kompetencer og uddannelsesbevis. Hos nogle borgere kan det også være nødvendigt, at du har kørekort (alm. kategori B kørekort).

Hvis du ikke leder efter et fast job som handicaphjælper, tilbyder vi også, at du kan blive tilknyttet som løs eller fast vikar.

Et selvstændigt arbejde

Uanset hvilken stilling, du ansættes i hos Olivia Danmark, får du et meget selvstændigt arbejde, hvor du som regel er alene på vagt hos borgeren og eventuelt dennes familie. Dog vil du altid have et tæt samarbejde med din teamleder/teamkoordinator og de øvrige medarbejdere, der eventuelt er tilknyttet ordningen.

Det er ikke alle borgere, der har et team af handicaphjælpere. Men i alle respiratoriske ordninger og i de fleste af vores sundhedsfaglige ordninger, vil du være en del af et team, der arbejder sammen om borgeren – dog på selvstændige vagter.

Grundig oplæring

Det er forskelligt fra stilling til stilling, hvordan oplæringen foregår, og hvad den består af. Som regel vil der være en individuel vurdering af behovet for oplæring.

I nogle stillinger som handicaphjælper kan der være et krav om, at du besidder en række specifikke faglige kompetencer eller at du har en uddannelse som for eksempel pædagog eller social- og sunhedsassistent. I andre stillinger ansætter vi dem, der har den rigtige indstilling til jobbet. Også selvom de ikke har den store erfaring inden for handicapområdet.

Bliver du ansat som respiratorisk hjælper hos en borger, er der specifikke krav til din oplæring. Vi sørger blandt andet for, at du får den nødvendige respiratoriske certificering ved din ansættelse. Har du allerede et certifikat og erfaringer med respiratoriske borgere, vil det ikke være nødvendigt, at du får den fulde oplæring.

Uanset hvilken baggrund du har, vil du hos Olivia Danmark altid blive klædt grundigt på til at kunne arbejde ude hos borgeren.

Når du er oplært, vil du efter behov løbende modtage rådgivning og vejledning, ligesom du altid er velkommen til at kontakte din teamleder eller teamkoordinator, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget.

Personalemøder

I mange af Olivia Danmarks ordninger bliver der jævnligt afholdt personalemøder med deltagelse af dig, dine kollegaer og teamlederen. På personalemødet har du mulighed for at sætte ord på, hvordan det går ude hos borgeren og finde løsninger på eventuelle vanskeligheder eller udfordringer i dit arbejde som handicaphjælper.

Fokus på medarbejdertrivsel og samarbejde

Hos Olivia Danmark er vores medarbejderes trivsel og velbefindende grundlæggende for at skabe gode og velfungerende teams. Den gode kommunikation, samspillet og et tæt samarbejde mellem alle de parter, der er involveret i en given ordning, bidrager til at skabe et positivt og sundt arbejdsmiljø for alle.

Hvis vores medarbejdere ikke er tilfredse, bliver det heller ikke en god oplevelse for borgeren. Derfor er vi meget optaget af, at du som handicaphjælper er tilfreds med arbejdspladsen, arbejdsforholdene og dit forhold til borgeren. Har du brug for en dialog omkring dit arbejde, er du altid velkommen til at kontakte din teamleder eller teamkoordinator.