Ann (til venstre) og Annette (til højre)
Mandag, 17 april, 2023 - 14:01 / Nyheder

Olivia Danmark ønsker sig mange flere fleksjobbere i fremtiden

Har du fået tilkendt fleksjob, så har du måske også oplevet, at det kan være svært at finde et fleksjob, der passer til dig?

Har du lyst til at arbejde med mennesker, der har brug for ekstra støtte i deres hverdag? I Olivia Danmark har vi ca 40-45 fleksjobbere ansat over hele landet, hovedsageligt med fysiske skånebehov, og vi vil rigtig gerne have mange flere kolleger i fleksjob ordninger i fremtiden,

 - De fleksjobansatte, vi har i dag, er typisk ansat i børne/unge-ordninger, hvor de har en 1-1 relation, og selv kan vælge deres timer, som det passer til deres skånebehov. Vi har både uddannede socialfaglige og sundhedsfaglige og ufaglærte fleksjobbere. I Olivia Danmark er vi altid meget opmærksomme på at følge op på vores fleksjobansatte, og sikre de har de rette betingelser, så det er en fornøjelse at gå på arbejde, fortæller Elisabeth Jensen, der er rekrutteringskonsulent i Olivia Danmark.

Nu har jeg ikke længere ondt i maven, når jeg skal på arbejde
Ann Beltoft Torngaard (til venstre på billedet) har selv været turen igennem. Hun har en sjælden sygdom, der betyder, hun ikke kan arbejde på almindelige vilkår. Hun har taget en uddannelse som kontorassistent på nedsat tid, og blev tilkendt fleksjob i 2013. Herefter har hun haft forskellige fleksjobs på kontor.

- Men jeg har altid følt mig utilstrækkelig, for jeg faldt ligesom udenfor både socialt og fagligt på grund af de dage, jeg ikke var på arbejde, og på grund af mine skånebehov. Det betød, jeg ofte havde ondt i maven og var ked af det, når jeg skulle på arbejde, fortæller Ann.

Ann drømte om at arbejde med mennesker og have lidt mere afvekslende opgaver i sit arbejdsliv, og derfor henvendte hun sig selv til Olivia Danmark for at spørge, om der var mulighed for en fleksjobansættelse. Det var der, og for snart halvandet år siden blev Ann fast respiratorisk hjælper for en kvinde i 30'erne, der bruger respirator.

 - Jeg har ikke haft det så godt i min krop og mit humør i mange år! Jeg føler mig så godt tilpas, og lyttet til i mit arbejde. Både Olivia Danmark og “min” borger, er opmærksomme på mine skånebehov, og jeg føler mig ikke længere forkert - tværtimod føler jeg, at jeg bidrager med noget vigtigt, samtidig med at jeg tager hensyn til mig selv.

Ann arbejder i gennemsnit 16 timer om ugen.

Arbejder med det, jeg er uddannet til - på mine egne betingelser
Annette Merling (til højre på billedet) arbejder også i en fleksjobstilling som familievejleder i Olivia Danmark. Hun arbejder fleksibelt i forhold til antal timer, alt efter hvilke opgaver hun skal løse.

- Jeg synes selv, jeg har Danmarks bedste arbejdsplads, og noget af det bedste ved at arbejde som familievejleder i Olivia Danmark er helt klart den store grad af fleksibilitet. Jeg planlægger selv, hvornår jeg arbejder, i samarbejde med de enkelte familier, og fleksibilitet er meget vigtig for mig. En anden ting, der er fantastisk er, at jeg oplever både stor tillid og anerkendelse fra min leder, og det virker selvfølgelig motiverende i mit daglige arbejdsliv. 

Annette er uddannet familievejleder - en familievejleder bliver tilknyttet en familie, hvis der af en eller anden grund er dårlig trivsel i familien - og Annettes vigtigste opgave er at sikre barnets/familiens trivsel og udvikling.

Annette er veluddannet inden for sit felt og elsker sit arbejde. For hende er fleksjob-rammen bare et hensyn, hun må tage til sig selv, og i Olivia Danmark kan det lade sig gøre på en naturlig og rar måde.

- Jeg var selv proaktiv, da jeg så en deltidsstilling som familievejleder, som Olivia Danmark havde slået op. Jeg søgte stillingen som fleksjob - og jeg blev kontaktet med det samme, og fik den. Jeg vil klart anbefale andre fleksjobbere, der har lyst til at arbejde med mennesker, at kontakte Olivia Danmark, der er landsdækkende, for at se om der kunne være et match. 

Er du interesseret i et fleksjob hos Olivia Danmark? Skriv dig op her.

Flere nyheder

Olivia Danmark genvinder udbud som 1. leverandør til Københavns Kommune
07-12-2023 / Nyheder

Olivia Danmark genvinder udbud som 1. leverandør til Københavns Kommune

Olivia Danmark har siden 2014 været leverandør af hjælp til særligt plejekrævende borgere i Københavns Kommune, og har netop genvundet udbuddet - også denne gang som 1. leverandør.

- Vi er både stolte af og glade for, at Københavns Kommune igen vælger os til opgaven med hjælp til de særligt plejekrævende borgere. Det betyder, at vi også i fremtiden kan levere vores høje kvalitet til de borgere, vi allerede kender så godt, og det skaber kontinuitet og tryghed i arbejdet med det enkelte menneske, siger adm. dir. i Olivia Danmark, Alice Søndergaard Meyerhoff.