Lørdag, 21 marts, 2020 - 15:23

Opdatering til borgere og medarbejdere vedr. coronavirus

Kære borgere og personale, vi har tidligere sendt meddelelsen ud om, at bl. a. vores medarbejdere ude hos borgerne ved opkald til deres egen læge eller 1813 kan få en hurtig corana-test. Dette skyldes en opdatering af retningslinjerne for håndtering af covid-19 fra Sundhedsstyrelsen, som blev udsendt 18. marts 2020. Heri står der bl. a.:

”Medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, ældreplejen og i indsatser for socialt udsatte, og som har lette til moderate symptomer forenelige med COVID-19, kan efter telefonisk visitation ved læge henvises til vurdering og test for COVID-19, såfremt det findes hensigtsmæssigt med hurtig raskmelding (se side 5). Medarbejderen kan møde på arbejde efter negativ test for COVID-19 trods fortsat lette øvre luftevejssymptomer.

Medarbejdere, der varetager særligt kritiske funktioner i øvrige sektorer, kan efter indstilling fra arbejdsgiver og efter telefonisk visitation ved læge henvises til vurdering og test for COVID-19, såfremt hurtig raskmelding er nødvendigt for opretholdelse af samfundskritiske funktioner”.

MEN, imidlertid fungerer dette desværre langt fra i virkeligheden, idet vi har oplevet, at mange af vores medarbejdere er blevet afvist til en test af covid-19. Derudover har Region Midtjyllland og Region Syddanmark i dag udsendt en pressemeddelse, hvori de meddeler, at de nu ikke tester noget personale men kun syge patienter. Pressemeddelelsen kan du finde her:

  • Fra Region Syddanmark
  • Fra Region Midtjylland
  • Fra Region Hovedstaden: lignende melding kommer fra Region Hovedstaden på deres hjemmeside:

    Region Hovedstaden har desværre ikke i øjeblikket tilstrækkelig testkapacitet til både at varetage den helt nødvendige test af alvorligt syge patienter med mistanke om COVID-19 og samtidig test af sundhedspersonale med COVID-19-symptomer med henblik på raskmeldinger.

Det betyder, at regionen ikke er i stand til at leve op til Sundhedsstyrelsens opdaterede retningslinjer for håndtering af COVID-19 i sundhedsvæsenet udsendt den 18. marts 2020.

Regionen kan derfor ikke tilbyde, at medarbejdere, der varetager særlig kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, ældreplejen og indsatser for socialt udsatte, med COVID-19-symptomer, kan henvises til test for COVID-19 med henblik på hurtig raskmelding.

Regionen arbejder på at kunne øge testkapaciteten. Når det er muligt, kan kritisk personale blive testet med henblik på raskmelding. Her vil medarbejderen kunne møde på arbejde efter negativ test for COVID-19 trods fortsat lette øvre luftevejssymptomer.

Det ser således ud til, at vores medarbejdere ikke kan opnå at blive testet som situationen er lige nu. Derfor må vi desværre henstille til, at hvis du som medarbejder oplever et af covid-19 symptomerne - snue, feber, ondt i halsen, hoste, muskelsmerter, åndenød eller vejrtrækningsproblemer – så bliver du desværre nødt til at blive hjemme indtil du har været symptomfri i 48 timer.

Når myndighederne igen har tilstrækkeligt med test-udstyr, og dermed kan leve op til Sundhedsstyrelsen retningslinjer for test, så vender vi tilbage med information herom.

Vi ønsker Jer al det bedste i denne svære tid.

Pas godt på Jer selv og hinanden!

Bedste hilsener
Jeppe Bo Petersen
Adm. direktør

Flere nyheder

Sådan skal du forholde dig til coronavirus
10-03-2020

Sådan skal du forholde dig til coronavirus

Vi modtager i øjeblikket mange henvendelser omkring, hvordan man som borger, pårørende og medarbejder skal forholde sig til coronavirus. Olivia Danmark følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for sundhedsprofessionelle som vi videreformidler nedenfor:

06-03-2020

FOA: Kommuner svigter borgere og handicaphjælpere i BPA-ordninger

"At være handicaphjælper er tit mere end et job. Mange udvikler et tæt bånd med den borger, de er handicaphjælper hos – bånd som strækker sig langt videre end det mellem arbejdsgiver og ansat.

BPA-området er noget nær det mest komplicerede arbejdsmarked, vi har."