Mentalisering og traumeforståelse - NY DATO

13 jun 2022
Kl. 13-16 Online

 

At kunne mentalisere handler om evnen til at kunne se og forstå handlinger bag adfærd. Evnen til at mentalisere andre mennesker kan udvikles gennem hele livet. Mentalisering og muligheden for bearbejdning af traumer hænger uløseligt sammen.

Webinaret giver en introduktion til, hvad mentalisering og traumeforståelse drejer sig om og hvordan traumer kan vise sig hos mennesker.

Du vil få redskaber til, hvordan du konkret kan arbejde med mentalisering og traumeforståelse.

Oplægget vil have fokus på:

·       Hvad dækker begrebet mentalisering over og hvordan kan vi som professionelle arbejde med denne tilgang

·       Sammenhængen mellem bearbejdning af traumer og mentalisering

·       Indblik i grundlæggende dele af traumeteorien

Arrangementet henvender sig til sagsbehandlere, socialrådgivere o.l., der arbejder på børne- eller voksenhandicapområdet i kommunen eller regionen.

Webinaret er gratis, men kræver tilmelding. Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra Olivia Danmark.

 

Oplægsholdere er:

Tobias Hasselby Nielsen. Psykolog med speciale indenfor vredes-og traumehåndtering samt MBT (mentaliseringsbaseret terapi).

Karen Lindegaard. Master i familieterapi, behandlingschef med speciale i familieterapi, samt MBT og traumebehandling.

Begge undervisere arbejder på Behandlingsstederne Søbæk og har viden og erfaring med facilitering af udviklingsprocesser, undervisning og supervision mm.

57 slots left.

Flere begivenheder

08 sep

Voksne borgere med angst – en lidelse, hvor fornuft ikke kan hæmme handlingslammelse (Aarhus) - NY DATO

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar om voksne borgere med psykiske lidelser som angst og OCD ved neuropsykolog Mette Ellermann. Dette seminar vil give dig indsigt i angstens væsen. Der vil være særligt fokus på OCD, der kan være en lidelse, som for andre kan være svær at begribe. 

Angst er en naturlig reaktion på en oplevet fare, men hvor frygten er overdrevet. Angst er en ubehagelig følelse af, at der er en fare uden, at den rationelt set er der. Angst kan opstå som følge af indre konflikter som f.eks. behov for nærhed kontra angst for afvisning.