Autisme og personlighedsforstyrrelse - forståelse, strategier og støttebehov (Herlev)

11 sep 2019
Kl. 13-16 Olivia Danmark, Hørkær 20, 2. sal, 2730 Herlev

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar, denne gang med fokus på autisme og personlighedsforstyrrelse. Oplægget tager udgangspunkt i de udfordringer, der opstår når borgeren har autisme og personlighedsforstyrrelse samtidig, samt de årsager, der er medvirkende til at personlighedsforstyrrelsen opstår og hvordan den påvirker den medfødte autisme.

En borger med personlighedsforstyrrelse har som udgangspunkt ikke en sikker kontakt til sit indre jeg og vil dermed have meget svært ved at berolige sig selv samt at anerkende og nuancere de følelser, tanker og behov, der opstår i sig selv. Dette har ofte de konsekvenser, at borgeren får en oplevelse af at verden er farlig, hvorfor borgeren næsten altid er i gang med at søge sikkerhed ved at forsøge at kontrollere sine omgivelser. 

Autismen har den betydning, at borgeren forsøger at få sine omfattende rationelle systemer til at fungere i omverdenen samt at sansebearbejdning oftest kun foregår, når man er alene og i ro. 

Kombinationen af de to forstyrrelser har ofte den betydning, at borgeren handler og tænker rationelt, men med baggrund i en meget utryg livsoplevelse. Det kan få borgeren til at virke både stærk, men også manipulerende. Hvis borgeren bliver følelsesmæssigt påvirket, kan det være meget svært og smertefuldt for borgeren at opnå følelsesmæssigt stabilitet igen. Her kolliderer autismen og personlighedsforstyrrelsen ofte, da den manglende kontakt til eget jeg vil få borgeren til at opsøge selskab, hvilket er det modsatte af, hvad den autistiske del har brug for.

Det får du bl.a. med hjem

  • Eksempler på, hvordan kombinationen af personlighedsforstyrrelse og autisme kan komme til udtryk
  • Anvisninger for, hvordan der kan arbejdes med personlighedsforstyrrelserne og autisme
  • Viden om, hvordan omgivelserne kan støtte op om borgeren
  • Eksempler på, hvilke overordnede støttebehov, der kan være brug for

Seminaret er gratis, men kræver tilmelding. Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra Olivia Danmark.

Arrangementet henvender sig til dig, der arbejder på voksen-handicapområdet i kommunen eller regionen.

Jan Have Odgaard, der er indehaver af JHO Consult, har mere end 20 års praksiserfaring fra arbejdet med børn, unge og voksne med neurologiske handicap. Han er selv udredt med ADHD, og har sammen med sin kone og samarbejdspartner, der har ASF og ADHD, skabt en relevant måde at formidle viden og bud på praksis til professionelle, der selv arbejder i direkte kontakt med borgere, der har neurologiske handicap.

Unlimited slots left.