Faglig viden skaber bedre resultater

Faglig viden er fundamentet for Olivia Danmarks arbejde og virke. Hvert år afholder vi faglige seminarer rundt omkring i hele Danmark for sagsbehandlere, kommunale ledere og andet fagpersonale.

Vores faglige seminarer har til formål at vidensdele og dermed skabe et bedre grundlag for det tværfaglige samarbejde omkring de borgere, der har behov for hjælp og støtte.

De faglige seminarer berører en bred vifte af emner og problematikker, der alle er relevante for sagsbehandlernes arbejde ude i kommunerne og regionerne.

Det er gratis at deltage på vores faglige seminarer, dog er tilmelding bindende. Et fagligt seminar varer typisk tre timer. Olivia Danmark sørger for drikkevarer og en let forplejning under seminaret.

september 2019

man tir ons tor fre lør søn
26
27
28
29
30
31
1
 
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
 
 
 
 
 
 
 
9
10
11
12
13
14
15
 
 
 
 
 
16
17
18
19
20
21
22
 
 
 
 
 
 
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 
 
 
 
 
30
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
 
09 okt

Problemstillinger i forhold til servicelovens §§ 41 og 42 (Aalborg)

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar, denne gang i samarbejde med Ankestyrelsen og med fokus på problemstillinger i forhold til servicelovens §§ 41 og 42.

På seminaret vil vi komme ind på nogle af de problemstillinger, der kan opstå i forbindelse med arbejdet med og behandlingen af sager inden for børnehandicapområdet. 

Seminaret tager særligt afsæt i reglerne i servicelovens § 41 og § 42 om dækning af nødvendige merudgifter samt tabt arbejdsfortjeneste, herunder en gennemgang og kobling til de nyeste principafgørelser på området.

22 okt

Autisme og ADHD - skolevægring i grundskolen (Aarhus)

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar, denne gang om skolevægring i forbindelse med autisme og ADHD.

Autisme og ADHD har betydning for barnets måde at tænke på og stiller derfor store krav til den enkeltes evner og kompetencer for at kunne tilpasse sig det almindelige samfund. Denne tilpasning kan være en vanskelig opgave for barnet, i forhold til at finde metoder til håndtering, samt med baggrund i den stress, det giver at afprøve og tilpasse disse metoder. 

06 nov

Indhold og grænseflader mellem socialpædagogisk støtte, personlig pleje og praktisk hjælp efter servicelovens §§ 83 og 85 (Aalborg)

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar, denne gang i samarbejde med Ankestyrelsen og med fokus på servicelovens §§ 83 og 85.

På seminaret vil vi komme ind på indhold og grænseflader mellem socialpædagogisk støtte, personlig pleje og praktisk hjælp samt hvornår der skal søges om værgemål for at Ankestyrelsen kan behandle klager fra borgere, som ikke kognitivt er i stand til at klage. 

12 nov

Autisme og personlighedsforstyrrelse - forståelse, strategier og støttebehov (Silkeborg)

 

Olivia Danmark inviterer til gratis fagligt seminar, denne gang med fokus på autisme og personlighedsforstyrrelse. Oplægget tager udgangspunkt i de udfordringer, der opstår når borgeren har autisme og personlighedsforstyrrelse samtidig, samt de årsager, der er medvirkende til at personlighedsforstyrrelsen opstår og hvordan den påvirker den medfødte autisme.